september 2013

Siden sist

Lokal tid: 23:11  Norsk tid: 08:11

Heei! Lenge siden sist nå! Har hatt en veldig travel uke nå og uka før det var også litt travel om jeg husker rett. Har vært mye lekser, mye som har skjedd + en 2 prøver og en framføring. Var veldig hektisk rett før helga, tok seniorbilder rett etter skolen torsdag, og rett etter det dro jeg på volleyballkamp på skolen. På fredag skippet jeg de to siste klassene mine og dro på shopping med vmor siden jeg trengte det til homecoming til naboskolen som jeg skulle på som var lørdag kveld. Etter shoppingen dro jeg på battle of the bell (fotballkamp mot Mead). Så var det jo homecoming lørdag og etter homecoming lå jeg over hos Emma og i dag har vi bare slappet av + vært på shopping på Northtown med vmoren til Emma, April. Så ja, travelt! 

Siden sist har jeg blitt spurt til homecoming! Forrige uke når jeg kom inn til engelskklassen så stod hele klassen i en halvsirkel og jeg tenkte bare "hva skjer" liksom helt til jeg så Austin stå i midten forrerst i klasserommet med blomster og en bamse og plakater med "vil du gå med meg?" som han hadde oversatt til norsk. Var kjempesøtt!! Så nå blir det homecoming i slutten av oktober, blir gøøy! 


Fra en dag jeg, Brianna og Shelby dro til Spokane Valley for å se etter homecoming dress til Brianna. Vi dro også og kjøpte donuts, og jeg trodde jeg ikke likte det, siden jeg likte det ikke da jeg smakte det på barneskolen engang. Men her var de nystekte og ferske og de var kjempegode!! Vi dro også en tur til walmart, min første tur dit haha yeyy. 


Her er bilder fra et "assembly". Det er på en måte forestilling/show/informasjonsgreie. Dette var tideligere denne uka før en viktig volleyballkamp og fotballkamp mot rivalskolen Mead som er naboskolen vår. Det er altså de viktigste kampene i løpet av hele året, og det er de kampene med mest "school spirit". På volleyballkampen var temaet "catfight" siden vår maskot er wildcats og Meads maskot er puma ellernoe tror jeg, en katt av noe slag ihvertfall. Fotballkampen kalles "Battle of the Bell" og den som vinner får en stor klokke/bjelle som vi får ha på skolen og den blir ringt i før hver time ogsånt. Temaet for Battle of the Bell i år var derfor "Rescue the Bell" så de fleste kjøpte tskjorter på skolen hvor det stod det på de. Mead har vunnet de to siste årene, MEN i år vant Mt. Spokane!! Så imorgen på skolen vil det bli mye plinging i bjella som endelig har kommet tilbake haha!


Fra volleyballkampen. Alle kledde seg i svart siden vi skulle ha en "blackout" ellernoe, skjønte ikke helt haha. Legg merke til han med hjelmen baki der hahah! Vi tapte kampen forresten..

Ja, tror jeg tar bildene fra battle of the bell i eget innlegg. Har en god del innlegg på lager så skal prøve å få laget de og postet de nå ganske snart! Tror ikke dette er en så hektisk uke.

bilder fra de siste dagene

Lokal tid: 22:25  Norsk tid: 07:25


Mckenzie, meg, Brianna, Shelby og Tom. På torsdag var jeg på fotballkamp, husker ikke hvem vi spilte mot, men vi vant 21-7! Så så langt har vi vunnet 2 av 2 kamper, weei! 


Skolebussen, haha random


Var på "Swing Dance" hos Elsie på fredagen, med masse folk fra skolen. Har aldri danset sving før, men var gøy haha, og masse god mat! Er noe hun bruker å ha flere ganger i løpet av året, og det er skikkelig perfekt for det, er liksom et stort dansegulv sånn.


På vei hjem dro jeg, Markee, Sierra og Tom innom Markee for å se valpen hun hadde fått dagen før, såå søt!!


Og lørdag kveld dro jeg, Markee og Elsie til "the Fair" som er et stort tivoli som kommer en gang i året ellernoe. På veien dit var vi innom butikken og der møtte vi en dame med en liten kattunge hun hadde funnet i hagen. Markee var rask og sa bare at hun ville ha den så satt vi der plutselig med en kattunge på rundt 3 uker og vi skulle liksom på tivoli haha. Men vi dro inn på butikken for å se etter mat til den og så ga vi den til en av damene som jobbet der siden hun hadde kattunger hjemme så hun tenkte moren til dem ville ta den inn. Så vi ble litt sene, så vi rakk bare et "hypnose show" som var sykt gøy + 2 eller 3 rides og kjøpe mat. Møtte også masse kjentfolk der!


Litt forskjellige bilder fra the fair. Meg og Elsie til venstre der. Og se DEN nydelige kattungen da!!


Fra hypnoseshowet, var sykt! Alle bare sovnet og så våknet de og gjorde akkurat som han mannen sa ogsånt, som å late som de spilte på yndlingsinstrumentet sitt, danse, twerke, tro de er rihanna og synge, være stormforelsket i hypnotisøren og mer. Haha var SYKT. Og det var ikke planlagt, to fra skolen min ble plukket ut og de sa det var som å gå i søvne eller som en drøm og de husket nesten ingenting!!! Skjønner ikke hvordan det er mulig!


I dag hadde vi møte med alle utvekslingsstudentene fra Forte i Spokane. Alicia (vmor) og Tiffany (vtante) er begge kontaktpersoner og var ansvarlige for møtet. Var 21 utvekslingsstudenter der og vi fikk høre regler osv samtidig som vi kunne hilse på andre studenter, koselig!
Vi norske i Spokane, meg, Elise og Emma ♥

Lately

Lokal tid: 23:30   Norsk tid: 08:30

Heii! I dag hadde jeg første soccer practise! Var jo for sent ut med tryouts ogsånt, så jeg snakket med treneren forrige uke og da sa han jeg kunne være med på C-laget, noe jeg synes er like greit siden jeg ikke vil det skal bli for seriøst. Ihvertfall, jentene var kjempegreie så satser på å bli bedre kjent med de etterhvert. Skal spille soccer nå i 2 måneder fram til winter sports starter, da satser jeg på at jeg kan begynne å trene kunstløp igjen. Snakket med ei i skøyteklubben i dag, og hun skal ringe US figure skating i morgen! :-)

Ellers på skolen ogsånt går det ganske greit. Har blitt kjent med en god del, og de fleste klassene/timene går også bra, har noen jeg kjenner i nesten alle klassene. Det jeg sliter mest med er vel kjemi, men det hadde jeg vel egentlig forventet. Er jo så mange nye vanskelige ord på engelsk, synes det er vanskelig nok på norsk! Er også i kjemi jeg kjenner ferrest, men håper det går seg til etterhvert.

I helgen lå jeg over til Emma fra lørdag til søndag. På lørdag var jeg, Emma og Andrew på shopping på Northtown Mall. Jeg kjøpte inn litt diverse til soccer, men også andre ting på andre butikker. På lørdagskvelden lagde jeg og Emma good "norsk" taco, haha. Etter det så vi en film før vi sovnet på hver vår sofa. Vertsfamilien til Emma har både basseng og jacuzzi i hagen, så på søndag var vi og badet og bare slappet av i finværet. Ellers har det jo vært skole de siste dagene, og i går tok vi skolebilde. Har egentlig ikke så mye mer å si, så viser litt bilder.


Emma


på skolen


Skolekortet mitt


Brianna, Shelby, meg. Siden vi er seniorer, så vil ikke skolebildene komme i årboka, men istedet Senior bildene man sender inn. Derfor var det mange av seniorene som gjorde seg rare og stygge på bildene, hahah. Så Brianna og Shelby gjorde litt, de som hadde drøyt det for mye fikk ikke lov til å ta bilde, så dårlig. 


Måtte bare ta bilde, men ja det står jo Fairview som er fra Frustrerte fruer!!

new in

Lokal tid: 23:01  Norsk tid: 08:01

Hei! Her er litt forskjellig av ting jeg har kjøpt i det siste. Lettere og bare samle alt i et innlegg :-)


Topp fra Forever21, $ 15,80

Var 40% på Hollister på hele butikken!


Shorts fra Hollister, $ 11,70 for hver


Fra Hollister. Joggebukse, $ 23,70 og genser, $ 20,70


Fra Victorias Secret. Bh, $ 48 kjøpte denne også i grå/lyselilla tidligere, Parfyme, $ 40 , fikk med Body lotion når jeg kjøpte parfymen.


topp fra Pacsun, $19,50


litt diverse nødvendigheter

første fotballkamp!

Lokal tid: 11:10   Norsk tid: 20:10

Heihei! I går var det første fotballkamp og det var Mt. Spokane/Wildcats mot North Central/Panthers. Vi vant, vet ikke akkurat hva stillingen ble siden vi dro rett før slutt så vi slapp unna masse bilkø etterpå. Var egentlig ganske annerledes enn det jeg hadde trodd. Cheerleaderne sto foran og ropte heierop hele tiden, og vi som sto som publikum var da også med på ropene og "dansene" hahah. Så det var mer fokus på å heie enn på selve spillet. Men jeg syntes det var gøy, og ble også introdusert for og kjent med mange! 

Rett etter kampen dro vi en ganske stor gjeng til Jimmie Joe's ellernoe, ihvertfall en sandwichplass. Der ble jeg også kjent med flere og også bedre kjent med folk jeg hadde snakket med tidligere. Folk er helt annerledes enn i Norge her, de vil liksom mer bli kjent med deg og de er hele tiden så greie og ja. Skulle vært sånn i Norge og!

Henger sånne her plakater overalt på skolen

Goo Wildcats!


Jeg er ikke så god på navn enda, men tror det er Ian på siden der, Shelby, en jeg ikke husker, Brianna, Chelsea, Elisabeth og meg

Nå skal jeg på Northtown mall med Emma og Haley, snakkes!

first day at high school!

Lokal tid: 23:00   Norsk tid: 08:00

Hei! I dag hadde jeg første skoledag her på Mt. Spokane High! Grugledet meg før jeg kom til skolen, kjente jo vertstante/søstrene mine (13, 16 & 17 tror jeg) og Lasse (fra Danmark), men jeg kjente ingen jeg skulle ha klasser med. Men gikk veldig fint! Jeg og Kayla møtte Lasse ved inngangen og vi snakket litt før vi dro til hver vår klasse. Jeg startet som sagt med spansk og satt meg ved en pult som hadde en ledig plass ved siden av seg siden alle ikke hadde kommet til timen enda. Så kom ei jente og satt seg ved siden av meg, hun heter Markee og var kjempegrei! Vi hadde også Creative Writing sammen som var i 2. period så da kunne hun vise meg klasserommet! 

Etter det dro alle som var Seniors til gymsalen hvor vi skulle ha noe sånn samling eller hva jeg skal kalle det. Var sånne "ledere" eller de som tar imot Freshmens som snakket ogsånn, men også noen ledere fra skolen ellernoe. Etterhvert kom juniorsene og freshmenene og, og det amerikanske flagget ble heiset ned og alle holdt den ene arma på brystet og sang nasjonalsangen tror jeg (?). Var litt kleint å stå der da og ikke ha peiling på teksten, menmen. Etter det skulle cheerleaderne danse litt og plutselig skulle alle være med å danse, så alle i hele gymsalen hoppet og danset og sang på benkene i gymsalen! Og gymsalen var helt full, er veldig mange elever på skolen min så. Men det var veldig annerledes enn i Norge, hver gang en dame sa "Seniors", så brølte og ropte alle ut og jublet og ja haha. De tok bare helt av og folk var ikke sjenerte i det hele tatt! Om vi hadde gjort det der i Norge så ville ingen ha blitt med på det fordi der er de fleste redde for å gjøre noe "rart", eller skille seg ut ogsånn.

Etter det dro vi videre til de neste klassene og jeg hadde folk å snakke med i alle timene, bortsett fra i Kjemiklassen, da virket alle så slitne etter en lang dag, og jeg hadde vendt i hodet, så ja. Men i lunsjen møtte jeg Markee igjen og da satt jeg med henne og resten av vennene hennes, møtte mange folk i løpet av dagen som Markee introduserte meg for, hun var utrolig grei! Jeg møtte også Lasse i lunsjen, og han satt på nabobordet mitt, der det satt en guttegjeng.

 

Skulle ha tatt noen bilder imens vi var i gymsalen da alle danset ogsånn, men glemte det helt.. Jaja, skal prøve å få tatt bilder på skolen senere 

Jeg fikk forresten byttet ut Fysikk-klassen som jeg har i 6th period. Jeg kunne velge mellom en matlagingsklasse, psykologi eller "raquet sports". Jeg valgte matlagingsklassen, men om jeg ikke får gått på en skolesport eller kunstløp, så vil jeg nok bytte til raquet sports så jeg har noe gym i løpet av uka ihvertfall! Den klassen er alle mulige forskjellige sporter hvor de bruker rekkerter, som f. eks tennis og badminton. Skal snakke med rådgiver igjen imorgen så får se om jeg får bestemt det da! :-) Men nå skal jeg sove, god natt!

bildedryss fra de siste dagene

Lokal tid: 20:36   Norsk tid: 05:36

Heiii! Har ikke vært så flink på å blogge, og heller ikke til å ta bilder egentlig... hehe. Men jeg har noen få bilder fra de siste dagene så tenkte ihvertfall å få vist de! :-)

I går var jeg først i kirken med vertsfamilien (besteforeldrene og de 3 vertssøstrene/tantene). Var ikke som i Norge, men de hadde istede mer at et "band" fremførte sanger (som vi kunne være med på å synge om vi ville). Varte i 1,5 time og rett etter det ble jeg kjørt opp til Emma og hennes vertsfamilie (mor, søster på vår alder  Haley og ei mindre søster). Var der litt før vi dro til Spokane Valley Mall som er det største kjøpesenteret i Spokane. Var der egentlig helt til det stengte nesten og så dro vi hjem til Haley og Emma og hadde sleepover der med noen flere av Haleys venner. På kvelden bestemte vi oss for å nattbade siden de har basseng og Jacuzzi i hagen, var kjempegøy! 

I dag har jeg, vertsbestemor Amy og vertssøstre/tanter Kelsey, Kayla og Bridget vært på shopping. Vi var først på Fred Mayer en tur og kjøpte litt skoleting siden skolen starter imorgen. Etter det dro vi til Spokane Valley Mall og brukte egentlig hele dagen på å shoppe, så nå har jeg fått kjøpt inn det jeg trenger til skolen! 


Huset jeg bor i nå, rommet mitt er i 2. etasjen der den vifta står i vinduet. Vbestefar Reuben på siden der


Var på kino for noen dager siden og vi så "The Mortal Instruments: City of Bones". Synes faktisk at den var ganske bra!


Anerikke hvorfor jeg tok bildet her, haha. Baksiden av Spokane Valley Mall.


Fra igår da vi badet. Andrew, Emma, Sydney, Victoria, Haley og Tori


Fra idag, vi spiste på Red Robin, var utroolig godt!!


Innkjøp av skolesaker! Alt fra Fred Mayer, utenom sekk fra en butikk på senteret og pennal og planlegger fra Ordning&Reda (!!). Så gøy at de hadde det her haha, de har jo det i Trondheim og. Men det var faktisk dyrere her enn i Trondheim tror jeg.

Imorgen er det første skoledag! Er litt smånervøs men skal nok gå bra. Fagene jeg har valgt og når jeg har de er:

Period 1: Spanish 4 A (Kreves fra lånekassen for å få stipend at jeg tar det)

Period 2: Creative Writing (Engelsk, kreves for at jeg skal graduate)

Period 3: Citizenship A (En type av US government klassene, kreves for at jeg skal graduate)

Period 4: Alg 2/Trigonometry A (S-matte, kreves fra skolen i Norge at jeg tar matte)

Period 5: Chemistry A (Valgfag)

Period 6: Physics A (Valgfag. Skal bytte ut dette med "Study Hall" /gjøre-lekse-time siden jeg har snakket med rådgiver i Norge og jeg kan da fysikk 1 når jeg kommer hjem så da er det bedre å ha en time til å få gjort unna litt lekser!)