august 2013

Fremme hos vertsfamilien!

Lokal tid: 10:45   Norsk tid: 19:45

Heihei! Da er jeg endelig fremme i Spokane, Washington! Ble møtt av vmor Alicia, vsøsken Ayden, Cohen og Kennedy, vfar David oog vsøster/vtante Kelsey på flyplassen i går med ballonger og en plakat med velkommen til Spokane. Kjempekoselig!

De hadde egentlig tenkt at vi skulle dra ut å spise da vi dro fra flyplassen, men jeg spise på flyplassen i Salt Lake City så var ikke sulten. Derfor dro vi hjem til Alicia's og da viste hun meg huset og vi bare snakket sammen ogsånt. Jeg visste fra før at jeg fikk eget rom, men jeg får i tillegg eget bad!! Alicia viste meg hvordan hun lagde "Chocolate Chip Cookies" og de ble supergode! Etterhvert kom David hjem (siden han dro på jobb etter de hentet meg på flyplassen) og Alicia lagde middag. Jeg var såå sliten og trøtt så holdt på å sovne, så da sa Alicia at jeg kunne legge meg å sove på Cohen og Ayden sitt rom. Sov i 2 timer ca til 8 på kvelden og da kom Alicias foreldre Amy og Ruben og hentet meg så dro vi hjem til dem og der sovnet jeg ganske fort.

Dere lurer sikkert på hvorfor jeg sov der, men jeg skal bo der de første 2-3 ukene imens vfamilien min har besøk av foreldrene til David fra Sveits. Det blir da et ganske så fullt hus og de kommer nesten bare til å snakke Sveitsk (?). Så derfor var det bedre at jeg bodde hos foreldrene til Alicia. Men, siden Alicia er så ung, så har hun faktisk søstre på min alder som bor hos Amy og Ruben! Så Kelsey blir på en måte "vtante" eller "vsøster" siden hun er søsteren til Alicia og jeg skal jo bo med henne i starten. 


I går morges på flyet fra New York

Cohen, Alicia, Kennedy og Ayden. David kom rett etterpå siden han holdt på å parkere bilen


Dette er tatt ut fra vinduet på rommet mitt her hos Amy og Ruben nå nettopp, såå amerikansk og fint!

I dag skal jeg på skolen med Alicia for registrering i tillegg til at vi skal kjøpe skolesaker til meg. Skolen starter jo 3. September, altså neste tirsdag.

New York Dag 2

Lokal tid: 22:18   Norsk tid: 04:18

Heei! I dag dro vi fra hotellet til samme tid som igår, altså 07:45. Først hadde vi sightseeing med guideen vår Mike fram til 13:00. Vi kjørte først litt rundt i Midtown Manhattan, før vi gikk av ved Central Park. Gikk litt der før vi gikk på bussen på Upper West Side og kjørte til Upper East Side og da kjørte vi også forbi Empire Hotel!! Vi avsluttet sightseeingen på Grand Central Station og da fikk vi igjen 5 timer til shopping/gjøre det vi ville. 

Vi dro da først opp i toppen av Rockefeller Center, utroolig utsikt over hele New York, anbefales!! Etter det gikk vi egentlig bare rundt og shoppet i forskjellige butikker. Eller jeg shoppet faktisk ingenting i dag. Menmen, de har de fleste butikkene i byen jeg skal til og der er det også litt billigere, så får spare det til da! Har også ganske liten plass igjen i bagasjen egentlig så like greit. Var forresten kjempevarmt i dag, skikkelig sydenvarme!


på vei til sentrum, en plass med utrolig mange graver! 


se så mange taxier!


Times Square


Empire Hotel


Central Park. Her holdt de på med innspilling av White Collar! 


Utrolig mange filmer/serier som er spilt inn her!


Hele gjengen (Fra Finland, Sverige, Norge og Danmark)


Under der til venstre giftet Chuck og Blair seg i Gossip Girl!


Innspilling av "Good morning America" tror jeg det var


Madison Square Garden


Grand Central Station


Top of the rock! Emma, Tuva, meg og Hanna


Emma og Tuva


Nå må jeg bare pakke og gjøre klart for avreise. Skal ta shuttlebuss fra hotellet klokka 04:15 inatt, så går flyet klokka 07:00. Er fremme i Spokane lokal tid 12:12, gleder meg!

New York Dag 1

Lokal tid: 22:47   Norsk tid: 04:47

Hei! I morges dro vi fra hotellet 07:45 med buss ca. 1 time inn til sentrum av New York. Vi var først på sightseeing med en guide og var da først på en gårunde på Lower Manhattan hvor han viste oss forskjellige steder og fortalte om de. Etter det gikk vi på bussen igjen og ble kjørt til Staten Island Ferry og tok ferjen over til Staten Island og tilbake. Der fikk vi kjempefin utsikt til frihetsgudinnen og selve byen. 3 stk rakk ikke ferjen over tilbake, så de måtte vente en halvtime på Staten Island til neste ferje, og imens vi ventet på de kjøpte vi oss pizza i tillegg til at det var gratis nett der. Etter det hoppet vi på bussen igjen og var en liten tur til Brooklyn hvor vi tok gruppebilde og der var det også fint og se inn til byen. Så klokken 13:00 ble vi sluppet av i Soho for å gjøre det vi ville på egenhånd i 5 timer. 

Jeg, Hanna, Tuva og Emma dro sammen og var først og shoppet en god stund, før vi avsluttet med å dra til China Town og spiste der. Så ble vi plukket opp av bussen igjen etter det og klokken 20:00 hadde vi et "møte" med tilvenning til USA. Er kjempesliten og trøtt, så skal prøve å få lagt meg nå snart så ser jeg veldig fram til en ny dag imorgen!


Hanna og meg


World Trade Center


Emma, Tuva, meg og Hanna


Tuva, meg og Hanna


Statue of Liberty


New York SkylineEmma, Tuva, Hanna og meg


Tuva og Emma


China Town


Brooklyn Bridge


Alle oss fra Norge


Soho


Meg og Emma i China Town

 

Fremme i New York

Lokal tid: 01:17   Norsk tid: 07:17 

Hei! Nå har vi akkurat kommet fram til hotellet i New York, endeliiig! Jeg sto opp klokken 5 imorges og tok fly fra Trondheim halv 8 med Miriam. Videre etter det på de neste flyene satt jeg med Tuva og Hanna. Vi har kommet kjempegodt overens, veldig koselige jenter ♥ Jeg har aldri vært i USA før så syntes jo at flyet fra London til New York var helt syykt. Vi hadde ganske så god fotplass (i forhold til i Norge), og gode stoler og i tillegg egen mini-TV med filmer, serier, spill osv. Var også tepper, hodetelefoner og tannkrem og tannkost til alle. Så jeg syntes den flyturen var heelt grei for å si det sånn haha.

Når vi kom fram til JFK flyplassen i New York måtte vi vente kjempelenge. Først måtte vi gå igjennom passkontroll med lang kø, hvor vi også tok fingeravtrykk og viste fram DS-2019. Her ble en av utvekslingsstudentene tatt inn av vekterne så han måtte inn på et rom med de og da ventet vi på det i ihvertfall 1 time. De viste seg at han bare hadde måttet sitte stille på en stol å vente hele tiden, ingen spørsmål eller noe. Var også ei som ikke fant kofferten sin, så vi ventet veldig lenge på det og. Har vært utrolig mye venting og vi skulle egentlig ha vært her for lenge siden. Jaja, imorgen blir det sightseeing og shopping i NYC, gledermeg!!


I London. Tuva, meg, Hanna, Camilla, Kristine, Emma og Ingrid


Tuva, meg og HannaTuva, meg, Hanna ♥

avskjed

Hei! Nå er det under 24 timer til jeg reiser! Er nesten ferdig pakket, ihvertfall pakket ferdig klær ogsånt. Skal ordne med papirer ogsånt etterpå nå. Har brukt såå lang tid på å gå igjennom klær, hva jeg skal gi bort osv, det er liksom det som har tatt lengst tid haha.

I går hadde vi avskjed med familievenner og naboer, kjempekoselig! Spiste kaker og masse god mat så ble en fin kveld. I dag har vi hatt avskjed med familien og venninnene mine Kristin og Ida. Da grillet vi i tillegg til at vi spiste rester fra kakene dagen før og mer. Kjempekoselig det også, men utrolig trist å ta farvel! :-(

Flyet mitt fra Trondheim går imorgen klokka halv 8 på morgenen. Da flyr jeg til Gardermoen hvor jeg møter andre utvekslingsstudenter som skal på samme Soft Landing Camp som meg. Så flyr vi til New York med en mellomlanding i London. I London møter vi også andre skandinaviske utvekslingsstudenter som skal på samme camp! Vi ankommer New York (JFK) i 3-tiden på natten (norsk tid) men i 9-tiden på kvelden (lokal tid). Så skal vi være i selve New York City i 2 hele dager og dagen etter det skal vi på morgenen reise videre til vertsfamiliene. Ei som heter Emma skal også til Spokane, så da flyr vi hele veien sammen! Vi har da en mellomlanding i Salt Lake City i Utah før vi ankommer Spokane. 

Ida, meg, Kristin

Meg og Kristin


♥♥♥♥♥


Meg og Ida


♥♥♥♥♥


Farfar, meg og Farmor


Aksel, Marit, meg, Geir, Ulrik og Birk


meg og Lille Erik


Mamma, meg og Pappa 


Mamma, meg, Pappa, Silje og Marianne ♥


Har såå snille naboer og familievenner! Fikk koffert, stratos, reisepute og penger av Ingvild og Ann-Kristin, Sephora Body Wash og Neglelakk av Nina og Ida, klokke av Greta Helene, Nikolai og Tove, og skrivebok fra Amalie, Jakob, Siri og Steinar!.

Tok ikke noe særlig til bilder i går så har bare fra i dag..

Neste gang jeg poster et innlegg er jeg i USA!!!

Checklist

 

Intervju

Bli godkjent av Explorius

Få underorganisasjon (Forte) og kontaktperson i Norge

Gjøre ferdig søknad

Få søknaden godkjent og sendt til USA

Gjennomføre alle Get-Ready-møter

Få vertsfamilie, skoleplass og kontaktperson i USA

Ta alle vaksinene

Gjøre ferdig visum (DS-160, betale SEVIS-avgift, ta visumbilde)

Dra på ambassaden i Oslo og søke visum

Få visum sendt i posten fra ambassaden

Få flybilletter

Pakke ferdig

Reise