februar 2013

vaksiner

Hei! Lenge siden sist nå. Har vel ikke kommet så veldig mye lenger i prosessen siden sist, men har vært på Get Ready #3, så er ferdig med alle get-ready-møtene nå.

Men over til vaksiner. Jeg har egentlig sykt vaksineskrekk og holdt faktisk på å droppe hele utvekslingsåret da jeg fikk høre at man måtte da BCG-vaksina og andre vaksiner. Har fått en "skrekk" for det etter at vi hadde noen studenter til å ta en vaksine på oss på barneskolen, og hun som skulle vaksinere med telte ned fra 10 før hun stakk, og når hun stakk stakk hun selvfølgelig i feil arm. Meeen nok om det haha. Var ihvertfall veldig redd for vaksinene nå i forhold til utveksling og leste masse rundt på blogger om hvilke man måtte ta og om det gjorde vondt osv. Ble til at jeg bestemte meg for å ta vaksinene etter familie og venner overtalte meg. Pappa er heldigvis lege, så har tatt alle vaksinene til en kollega av han på legekontoret han jobber på. Har hatt på bedøvelsesplaster før begge de vaksinene jeg har tatt nå, og det har faktisk gått veldig bra! Har ikke så mye "skrekk" lenger, og gruer meg ikke sånn sykt før jeg skal ta en vaksine lenger.

Her er vaskiner man må ta for utveksling i USA (som organsisasjonen min, Forte, krever):

♦ Tre doser Hepatit A+B (Her må man starte tidlig.Første dose bør tas før nyttår, siden andre dose skal tas en måned etter første, og tredje skal tas hele 5 måneder etter andre dose)

♦ Tuberkulosetest (Man sprøyter inn litt saltvann under huden på arma, og ser om man reagerer, denne svir litt)

Så nå mangler jeg bare en hapatit A+B og en tuberkulosetest så er jeg ferdig med alle vaskinene før USA, slipper heldigvis BCG! Blir ferdig med heptatit A+B i juni, og tuberkulosetesten må tas 6 uker før man reiser, så må vente til sommeren en gang med å ta den.

Det er forskjellig fra organiasasjon til organisasjon hvilke vaksiner som kreves, og jeg slapp til og med å ta blodprøve, kun sånn 2 stikkprøver i fingeren.


skal dere på utveksling? har dere tatt alle vaksinene?