januar 2013

oppdatering utveksling

Hei igjen! Tenkte bare komme med en slags "oppdatering" på det som har skjedd i det siste i forhold til utveksling. Jeg reiser jo med Explorius og har fått underorganisasjonen Forte som jeg har sagt tidligere. Er foreløpig storfornøyd! Kontaktpersonen min har vært til god hjelp og svart på mailene veldig raskt, har flere ganger fått svar på mailer sånn rundt 3 minutter etter jeg har sendt de ut (!!!). Så dette er jeg veldig takknemlig for.

Fikk sendt inn søknaden 4. Desember i og med at jeg hadde frist på at søknaden måtte være i Drammen innen 8. Desember. Hadde selvfølgelig misforstått og sendt originalen min til kontoret til Explorus i Oslo.. Men så hadde jeg (heldigvis) tatt en kopi, så fikk sendt inn kopien dagen etter. Men så var det jo litt dumt med bildene, siden jeg hadde på originalen fått til bildene på fotopapir med farger og sånt imens kopien var i svart/hvitt. Noen dager senere var jeg heldig og fikk tilbake originalen i retur, siden på kontoret i Oslo har de ikke noe postboks ellernoe, så da fikk jeg raskt sendt inn originalen også! Litt etter fristen på søknaden fikk jeg mail fra kontaktpersonen min om noen feil i søknaden min som hun hadde vært så snill og rettet opp for meg. Så det eneste jeg måtte gjøre da var å sende inn Student Letter på nytt, siden jeg ikke hadde sendt det digitalt, kun skriftlig.

Så etter det har kontaktpersonen min hatt juleferie og da har jeg ikke sendt noe særlig med mailer, og heller ventet på at hun skulle komme tilbake på kontoret. Hun kom tilbake på mandag, altså 14. Januar, og da hadde jeg fått mail om at søknaden min var sendt til USA! Ble utrolig glad da, så nå må søknaden bare godkjennes i USA så begynner de å lete etter familie til meg! Fikk også beskjed i den siste mailen at det nå var på tide å se over bilder, tekster og lignende på sosiale medier og "rydde opp" i upassende bilder som kan få en vertsfamilie til å trekke seg.Ellers har jeg søkt rundt mye om organisasjonen min Forte på nettet, og fant hjemmesiden deres. Fant da ut at organisasjonen min ikke utplasserer noen i Alaska eller på Hawaii! Ble veldig glad da, i og med at på disse stedene føler jeg ikke at jeg får opplevd like mye av den amerikanske kulturen som jeg tror jeg vil gjøre de andre stedene i USA. Sendte også da en mail direkte til organisasjonen i USA for å høre om de arrangerer turer i løpet av året som de fleste andre organisasjoner gjør. Svaret jeg fikk da var at de hadde planlagt en tur i Mars, og at jeg kunne ringe for mer informasjon. Hååper på at turen er til Hawaii eller noe lignende, men regner med at det blir bra uansett. Nå gleder jeg meg mer til utvekslingsåret mitt for hver dag som går, og er ihvertfall spent på vertsfamilie!

skal du på utveksling?/hvilken organisasjon reiser du med?