Utvekslingsutfordring

Når bestemte du deg for å dra til USA?

Begynte vel å tenke på det seriøst først i tiende, men bestemte meg vel ikke før sommeren etter ungdomsskolen (2012).

 

Hvorfor valgte du USA?
Jeg har aldri vært i USA før og mamma var på utveksling i Iowa i USA da hun var på min alder og syntes det var veldig bra! I tillegg snakker de jo engelsk/amerikansk der, som er bra siden da blir jeg bedre i det.

 

Hvorfor vil du dra på utveksling?

Jeg har lyst til å oppleve noe nytt, samtidig som jeg er lei av Trondheim nå og elsker å reise. Føler også at jeg vil få ut veldig mye av et utvekslingsår; snakke engelsk flytende (forhåpentligvis), bli mer selvstendig, lære om et nytt land og en ny kultur også må jeg jo bare ta sjansen nå som jeg har den!

 

Hvordan var intervjuet med Explorius?
Jeg var egentlig dritnervøs til det, husker jeg gruet meg noen dager, var så redd for å si noe feil osv, haha. Men gikk veldig greit, snakket med ei som het Karoline tror jeg, og hun var kjempegrei. Om jeg husker rett så snakket jeg først med henne med hele familien min, og da snakket vi på norsk, og etterpå snakket bare jeg med henne på engelsk. Men er ingenting å være nervøs for ihvertfall, gikk kjempegreit :-)

 

Har du opplevd noe negativt med Explorius?
Hm, egentlig ikke. Var litt usikker på underorganisasjonen min (Forte) først, siden det var så få som hadde de og fant noen på nettet som hadde vært misfornøyde med de ogsånt, men det ordnet seg. Explorius var veldig flinke og snakket med Forte og oppklarte ting, så ingenting negativt så langt ihvertfall.

 

Vil du anbefale dem?
Altså jeg har jo ikke reist enda, men så langt er jeg veldig fornøyd med de.

 

Har du fått vertsfamilie?
Ja! Har skrevet eget innlegg om dem, men vmor Alicia (27), vfar David (31), vbrødre Ayden (7) og Cohen (3) og vsøster Kennedy (0).

 

Hvordan er byen du skal til?

Har også skrevet om dette i et innlegg, men skal til Colbert rett ved Spokane i Washington. Spokane har litt over 400 000 innbyggere og det ser veldig koselig ut der.

Hva skal du gi til vertsfamilien?

Det har jeg ikke tenkt så mye på, men synes det er litt tidlig å tenke på det allerede, finner det vel ut i sommer en gang. Kommer nok heller ikke til å si på bloggen hva jeg gir før vertsfamilien har fått det i og med at de leser bloggen min :-)

 

Når fikk du vertsfamilie?

Fikk familie 2. April, søknaden min ble sendt til usa 14. Januar.

 

Er det noen muligheter for shopping der du skal?
Har funnet flere kjøpesenter i Spokane som er rett ved Colbert hvor jeg skal bo men har ikke sjekket opp så nøye akkurat hvilke butikker de har.

 

Er du god i engelsk?
Nja, sånn helt greit vil jeg si. Har ikke noe problem med å føre en samtale på engelsk, men har ikke så mye intonasjon/aksent, men regner med at jeg får det mer i løpet av utvekslingsåret. 

 

Hva vil du gjøre etter vgs?
Det har jeg ikke bestemt meg for enda, så vet ikke. Synes det er for tidlig å bestemme meg for det nå. Det eneste jeg vet er at jeg har lyst til å reise, ta noe sånn studie i utlandet ellernoe. 

 

Hvordan skal du pakke?

Dette tror jeg blir vanskelig. Altså, vi får ha med 23 kilo til New York, og 20 kilo videre derfra, og det gir jo ikke mening! Jeg pakker fort med meg 20 kilo bare for en helgetur liksom, så tror jeg kommer til å slite litt, haha. Men skal vel prøve å pakke med så lite som mulig, og om det blir overvekt så får det bli det. Går vel også kanskje an å få sendt noe i posten om det er billigere.

 

Hva er det du bare må gjøre/se når du er i USA?
Er ikke noe jeg bare MÅ gjøre eller se når jeg er i usa, det er jo litt opp til hva familien tar meg med på. Jeg har aldri vært i usa før heller, men har jo selvfølgelig noen plasser jeg har drømt om å dra til lenge; New York, California, Universal Studios(Spesielt Wisteria Lane fra frustrerte fruer), Miami (Så ofte CSI Miami før, så hadde vært artig å dratt dit selv), Houston (Så "Dyrepolitiet i Houston" ellernoe på Animal Planet før da jeg var yngre og elsket det og har siden alltid hatt lyst til å dra dit) og Hawaii. Litt artig at to av stedene jeg vil til er etter å ha sett tv-program derfra, haha. Meeen er jo ganske liten sjanse for å besøke disse plassene under oppholdet mitt, men får ihvertfall dratt til New York på forberedelsesleir!

Skal du på camp i NY og gleder du deg?
Ja! Gleder meg kjempemasse! Skal på campen som starter 25. August.

 

Får dere t-skjorte eller noe dere må reise i?
Har ikke hørt noe om det, men tror ikke det er sånn med Explorius.

 

Har foreldrene dine støttet deg hele veien eller har de vært skeptiske?
De har vel støttet meg hele veien tror jeg. Mamma var på utveksling selv da hun var på min alder så hun har vært der selv på en måte og det har vel fått pappa litt mindre skeptisk også. 

 

Skal noen av vennene dine på utveksling?
Ja, ganske mange egentlig, ihvertfall om jeg tar med bekjente. De jeg kommer på i farta som har blogg er Emilie, (Michigan) Kaja (Montana), Siri, Lone (Arizona), Tone (Michigan), Kari (Texas), Julie, Karoline (Nevada), Nora (Texas) og Jannicke (England). 


Emilie, meg, Kaja og Lone ♥

Når reiser du?
24. August reiser jeg mest sannsynlig til Oslo, og 25. August til New York. Er da hos familien 28. August. 

 

Anbefaler du folk å dra på utveksling?
Har ikke vært der enda men vil vel anbefale det. Har jo lest flere blogger og vet jo litt hva jeg har i vente.

 

Skal du på noen arrangerte turer i løpet av året?
Det vet jeg ikke helt enda. Underorganisasjonen min Forte har en "roadtrip"-tur i mars til New York, Washington D.C., Philadelphia og Baltimore, men håper jeg kan dra med Explore America til Hawaii da som mange utvekslingsstudenter gjør.

 

Hvem betaler?
Mamma og pappa betaler selve året (i tillegg til at jeg får stipend til å betale en del) og litt lommepenger i måneden, men vet ikke hvor mye enda.

 

Skal du drive med en spesiell sport når du er der?
Har ikke bestemt meg enda, men sportene de tilbyr er på
høsten amerikansk fotball, løping, volleyball og vanlig fotball, på vinteren har de basketball, turn og wrestling og på våren har de baseball, softball, friidrett, tennis og golf. Har lyst å ta enten løping, volleyball eller vanlig fotball på høsten, turn på vinteren og friidrett eller tennis på våren. 


I Norge nå trener jeg kunstløp og danser Jazz, og håper på at jeg kan få trent litt kunstløp i usa, ihvertfall å få opprettholdt det jeg kan.

 

Hva er de 3 viktigste tingene du bare MÅ ha med til USA?
Macbooken min, kameraet mitt (Canon EOS 550D) og mobilen min tror jeg kanskje.

 

Hva gleder/gruer du deg mest til?
Gleder meg jo til å bare oppleve hvordan det er i usa, å bli kjent med familien, få venner, oppleve høytidene og prom og ja, det meste! Gruer meg til hvordan jeg skal takle hjemlengselen til alle der hjemme av familie og venner. Tror det kommer til å bli vanskelig, men får vel bare prøve å holde ut isåfall. Skal prøve å tenke sånn at det er bare 10 måneder jeg skal være der, og jeg må nyte det imens jeg kan og ikke sløse bort dagene på å savne tilbake til Norge, siden jeg kommer jo hjem en dag. Dette høres nok lettere ut enn det det er i praksis.


pappa, mamma og søstrene mine


Hvor mange dager er det til du reiser?
122 dager.

Hvordan tror du skolen der vil være?
Veldig annerledes! Er mye mer "school spirit" der tror jeg og jeg føler det kommer til å bli artigere enn skolen i Norge siden de har flere ting som skjer på en måte.

Første dag på High School- hvordan vil du sosialisere deg?

Skal prøve å snakke med så mange som mulig og være glad og positiv. Blir nok skummelt, men skal nok gå bra. Vertsmor har to søstre som er året yngre enn meg og like gammel (?) som meg og de skal gå på skolen min ihvertfall.


Har du en kjæreste som du reiser i fra?

Nei


Hvilket karakternivå ligger du på i engelsk?
4 skriftlig, 5 muntlig.

Tror du at du kommer til å få hjemlengsel?

Ja, men for å prøve å forhindre det skal jeg prøve å få god kontakt med familien, få gode venner og bare ha det gøy der og prøve å unngå å tenke på Norge for mye.

 


skal dere på utveksling?

9 kommentarer

Postet av: Anniken V
Dato: 26.04.2013 Klokken: 16:14 - http://annikenpaautveksling.blogg.no


Jaa, jeg skal på utveksling ;) Kan jeg kopiere utfordringen?
Postet av: Stine Stålen - Washington, USA 13/14
Dato: 27.04.2013 Klokken: 00:08 - http://stinestalen.blogg.no/


Anniken: Jaja, selvfølgelig! :)
Postet av: Mari i USA, 13/14
Dato: 19.06.2013 Klokken: 23:16 - http://www.mariiusa.blogg.no


Hei :D

Har linket deg!
Postet av: achristine
Dato: 27.06.2013 Klokken: 10:26 - http://achristine.blogg.no


Dette var litt morsomt, jeg har tenkt meg på utveksling (ikke enda). Så da googler jeg svar på spørsmålsrunder osv fra andre som skal eller er på utveksling i USA. Også kom du opp, og jeg synes jeg kjente deg igjen! Var ikke vi venner på goSupermodel, haha? Jeg het xCowbell! Søkte deg iallfall opp på Facebook, og vi var felles venn med Lin! Haha, for en tilfeldighet.

Lykke til i USA! :D
Postet av: Stine Stålen - Washington, USA 13/14
Dato: 27.06.2013 Klokken: 15:16 - http://stinestalen.blogg.no/


achristine: Oi shit, ja, jeg husker deg! Når skal du på utveksling? :) Tusen takk!
Postet av: Stine Stålen - Washington, USA 13/14
Dato: 27.06.2013 Klokken: 15:17 - http://stinestalen.blogg.no/


mariiusa: Linker deg tilbake! :)
Postet av: Anne
Dato: 27.06.2013 Klokken: 20:02 - http://achristine.blogg


Jeg begynner liksom i 10. nå, så det er to år til - jeg bare gleder meg sånn at jeg søker opp all informasjon jeg kan finne! Haha :)
Postet av: Frida
Dato: 07.07.2013 Klokken: 08:35 -


Masse lykke til på ditt utvekslingsår!
Postet av: Stine Stålen - Washington, USA 13/14
Dato: 03.08.2013 Klokken: 18:59 - http://stinestalen.blogg.no/


Frida: Tusen takk!

Skriv en ny kommentar